Mooie vakantiemomenten / 2005

Weer thuis na vier weken op vakantie geweest te zijn, overdenk ik wat we allemaal gedaan en gezien hebben. Vier weken met betrekkelijk slecht weer. Toch ben ik met een heel goed gevoel terug gekomen van vakantie. Goede herinneringen aan deze vakantie zullen blijven: Ons vakantieadres was in Aduard, een mooi oud dorpje in het Groningse met veel historie. Op onderstaande foto zie je hoe “ons” het straatje er vroeger uit zag. In een van de huizen logeerden wij. Het enige dat anders is is het water. Inmiddels is deze sloot drooggelegd en op die plek kan je je auto parkeren.

HOFSTRAAT_01(bron: historisch Aduard)


Niehove een prachtig oud dorpje, op een wierd gelegen. De kerk is het middelpunt. Alle straten komen uit op het straatje om de kerk. Daar liep ik op het kerkpad en hoorde klanken van prachtige Argentijnse muziek. Dat bleek vanuit openstaande ramen boven een cafë te komen. Daar zag ik mensen dansen. Het was een tango-salon. En dat op een dinsdagmiddag in de zomer. Het was net een film!


Omdat we niet zulk mooi weer hadden op vakantie en omdat ze in Groningen een erge goede bioscoop hebben zijn we drie keer naar de film geweest. “Les temps qui changent” met Gerard Depardieu en Catharine Deneuve. Mooi mensen, mooie beelden, een mooie liefdesgeschiedenis. Het zet je ook aan tot nadenken over je leven.

 

 

 

“Exils” roadmovie. Indringende film over het gevoel, dat je nergens echt thuishoort als je weg bent getrokken uit je geboortestreek. Een Parijzenaar gaat op zoek naar zijn Algerijnse rooths.

“Il gatopardo” een Italiaanse klassieker naar de roman “de Tijgerkat’ van Giuseppe Tomasi di Lampedusa met Alain Delon en Claudia Cardinale. De teloorgang van de Italiaanse adel werd mooi verfilmd.

 

 

 

 

 


imagesCA5U1G01Uit de boekenkast op ons vakantieadres haalde ik het boek : “Zonder genade” van Renate Dorrestijn. Toeval of niet, het boek speelde zich af in Aduard, ons vakantiedorp. Het was leuk te lezen en te weten hoe het beschrevene er in werkelijkheid uitzag. Het was verder een prachtig boek over een echtpaar dat worstelt met de dood van hun zoon. Heel emotioneel, met toch wel een echt Dorrestijn einde.

Het “Bernini mysterie” van Dan Brown stond al langer op mijn verlanglijstje om te lezen. Het stond zomaar in de boekenkast! Lekker spannend. Ook extra leuk is dat het speelt in Rome op plekken waar wij in mei j.l. nog geweest zijn.

Een mooie website waarop alle plekken gefotografeerd zijn, die in het boek van belang zijn vind je bij mijn links.


Nadat we al verschillende keren gewandeld hadden langs de waddenkust en al een waddeneiland bezocht hadden, vond ik het boek van Jan Wolkers ‘Groeten uit Rottumerplaat” erg toepasselijk om te lezen. Ik vond het indrukwekkend hoe een man alleen op een eiland zijn dagen zo intensief wist in te vullen met alleen de indrukwekkende natuur. Erg mooi!


We bezochten diverse musea in de buurt. Museum Belvedere in Heerenveen is klein, maar erg mooi strak gebouwd. Boven het water zit je in het restaurant. Veel kleine zaaltjes met allemaal weer hun eigen sfeer.

phpThumb

museumpaviljoenMuseum De Buitenplaats in Eelde is een heel apart gebouw.  Het doet antroposofisch aan.

 

 

 

Er was een hele mooie tentoonstelling:'” Vrouwen van Herman Gordijn”.

 

 

 

 

 

museumtuin_1

 

 

De tuin was ook nog de moeite waard. Er was een beeldententoonstelling en hij was mooi aangelegd.

 

 

 

 

Het Groninger museum moest uiteraard ook bezocht worden. Het gebouw is oogverblindend. voor het gebouw op zich kom je al ogen tekort. In het begin was het zo druk aan je ogen, dat het afleidde van de exposities. Mooie zalen met o.a. Kandinski, maar de verrassing vond ik de modeontwerpen van Hussein Chalayan. 9chalayan2_+Kirchner+Nacktes+Madchen

IMG_2620De stad Groningen is een heerlijke stad. Een goede bioscoop, veel gezellige cafe’s en terrasjes, een fijne winkelstad. Er is veel te doen op cultureel gebied. Veel kunstobjecten sieren de stad en architectonisch is de stad een lust voor het oog.  Openbaar toilet Zomaar tussen kantoorgebouwen staat “Ultra”

0282a


imagesCA1HVBNAEen bezoek aan ’t eerste Duitse waddeneiland Borkum is een speciale gebeurtenis. Eerst met de boot, dan met het treintje vervoerd moeten worden voor je bij de strandboulevard bent, geeft de dag al iets speciaals. De gebouwen aan de boulevard hebben een klassisistische bouwstijl. Het doet erg chique aan. Verder van het strand ziet het dorp er vrij gewoon uit, wel erg Duits. (bron foto: tripadvisor.nl)

6 gedachtes over “Mooie vakantiemomenten / 2005

 1. Wat een compliment! Ik ben nog niet officieel “in de lucht”. Het is nog maar een probeersel.
  Julle log is ook mooi. Mooie spullen. Wat kost de ketting ‘zwevend zwart’?

  Like

 2. ik zat naar jullie vakantieadres te kijken en dacht ik ken die plaats.klopt ook want een week geleden heb ik hetboek “zonder genade” gelezen.een prachtig boek, maar wel heftig.
  bea

  Like

 3. Ik heb genoten van de tentoonstelling van Gordijn. Door de aangedikte lelijkheid van de mensen heen zag ik heel duidelijk de eigen schoonheid van ieder mens. Mooi van leleijkheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s