Chichester

De eyecatcher van dit stadje is de kathedraal, die torenhoog boven alles uitsteekt. Je weet dan al dat het een oud stadje is, inderdaad met een stadsomwalling en mooie oude gebouwen. Het centrum is heel overzichtelijk met een North-, East-, West- en South-street. Centraal in het midden een ontmoetingsplek, het Chichester Cross. Ik vond het een frisse, schone moderne stad. Binnen de stadsmuren is er ook nog genoeg ruimte voor de typisch Engelse grasvelden en een mooie kloostertuin.  Leuke stad om een middagje in te vertoeven. Worthing zomer 2016-014Uiteraard hebben we de kathedraal uitgebreid van binnen bekeken. Hij is vrij eenvoudig in Normandisch (Romaans), Byzantijnse stijl. De heilige Richard staat er patroon voor. (nooit gehoord van de man) Hij was in de 12e eeuw bisschop van Chichester. Zijn schrijn en standbeeld kun je bekijken.

Worthing zomer 2016-013De kathedraal heeft één glas-in-lood raam gemaakt door Chagall. Zijn handtekening is onmiskenbaar. IMG_0964 IMG_0965

5 gedachtes over “Chichester

  1. Chichester is nooit gebombardeerd dacht ik, dus nog helemaal gaaf. Ik heb de stad gezien door de ogen van Michael Portillo, die per trein kris-kras door Engeland en Wales reisde om te zien wat er nog over was uit de Victoriaanse tijd. En wat er nog over was van het eertijds rijk vertakte spoorwegnet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s