Marskramerpad: Hollandsche Rading – Amersfoort

Hoezo is Nederland dichtbevolkt? Vandaag hebben we weer ervaren hoeveel natuur en ruimte er (nog) is. We waanden ons weer bij vlagen alleen op de wereld. We hebben 22 kilometer gelopen van het ene natuurgebied naar het andere. Bijna de hele tocht onverhard over landgoederen met klinkende namen als Eykenstein, Ridderoord en Princenhof…… over de zandverstuivingen bij Soestduinen…………

en door veel bossen, die eindelijk iets meer hun herfsttooi lieten zien, prachtig.

 Ons einddoel voor vandaag was Amersfoort. We liepen over de Amertsfoortse Berg de stad binnen. Opeens stonden we voor de O.L.Vrouwetoren.

Op ’t Hof vonden we een heerlijk plekje om de voetjes hoog te leggen. De bestelde drankjes waren verdwenen voor we er erg in hadden.

15 gedachtes over “Marskramerpad: Hollandsche Rading – Amersfoort

  1. Zodra je de Randstad achter je laat blijkt Nederland nog veel ruimte te hebben. Jammer dat er door instanties niet zuinig mee wordt omgesprongen.
    Denk bijvoorbeeld aan luchthaven Lelystad. Dat biertje komt jullie wel toe!

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat zeggen wij zo vaak tegen elkaar. Hoezo dichtbevolkt? Wij komen op onze wandelingen nagenoeg niemand tegen. Maar ja, alles zit hutjemutje in de grote steden. Ik heb vaak medelijden met die mensen, hoor. Een dagje of twee, drie grote stad vind ik wel leuk, maar dan ga ik weer erg graag terug naar mijn rust en ruimte.
    Mooi, die zandvlakte, Jeanne.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie