Poortwachters 24

Deze twee hanen als wachters zagen we in Zuid-Duitsland bij een boerderij.

Ze waren beiden verschillend en niet meer in een erg goede staat..

 

 

 

 

 

Bij dit bedrijf hielden ze erg van versieren. Een prachtige muurschildering met Breisach in de verte. Vroeger was dit een punt geweest’waar tol betaald moest worden. Nu was het een volkstuincomplex.We waren naar die stad aan de Rijn op weg tijdens de fietstocht in onze vakantie rondom de Kaiserstuhl, (een route van 61 km, maar met de ‘aanvoerroute mee, werd het een tocht van 75 km.) De mensen op dit boerenbedrijf met historische betekenis, hielden ook van wijze spreuken. Kortom een boerderij waar veel te zien was, met bovendien de enige poortwachters, die ik in Zuid Duitsland tegen ben gekomen in de afgelopen weken.

7 gedachtes over “Poortwachters 24

  1. Ah, in Breisach kocht ik vorig jaar een strohoedje tegen de zon, ook dit jaar veel plezier van. Wij stonden toen aan de andere kant van de Rijn in Neuf Brisach (Fr) op een camping.
    Was van daaruit op de fiets prima te doen, zeker geen 75 kilometer. Leuke plek om te bezoeken.

    Ben net thuis van een 14-daagse vakantie in Drenthe en spotte daar een aantal poortwachters. Is nog niet eens zo makkelijk fotograferen, omdat ze vaak ver uit elkaar staan. Ik stuur ze je binnenkort onbewerkt op, dan kun je zelf besluiten of je er nog iets aan wilt doen. Misschien heb je ze al of zijn ze niet naar je zin, gewoon weggooien.

    Geliked door 1 persoon

  2. Jeanne, ik heb een tiental foto’s voor je in we-transfer gezet, wil je mij je email-adres sturen, ik kan het in mijn eigen bestand niet vinden en zie het ook niet op je blog. Mijn adres vind je bij mijn profiel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s