Enci

Mensen uit de groep van fotomaatjes wilden graag mergel fotograferen. We gingen daarvoor op maandagmorgen richting de hoge schoorsteen van de Enci-afgravingen langs de Maas in Maastricht. We zochten de ingang, maar strandden bij Slavante. Dat was geen straf. Hoog op de Pieterberg bevindt zich deze sublieme uitspanning.

We genoten er in het zonnetje heerlijk van onze koffie met Limburgse vlaai, voordat we een stukje verderop de ingang ontdekten vanwaaruit je het  natuurgebied kunt bezoeken. Via een trap, gemaakt van steigermateriaal, loodsten ze ons over het nog in werking zijnde Enci bedrijf. Auto’s rijden af en aan, de fabriek bruist nog van bedrijvigheid.

Toch is men bezig om van dit industrie-terrein een natuurgebied te maken en zal de mergelwinning binnen niet al te lange tijd stoppen.

Tussen hekken door konden we eens dichterbij kijken. De mooie luchten kregen we er als cadeautje bij.

10 gedachtes over “Enci

  1. Ze geven het terrein terug aan de natuur maar ik weet niet hoe lang het gaat duren eer het weer natuur is. Ik vind het vooral bijzonder en fotogeniek en ben blij dat ik het bezocht heb voor het door het grote publiek ontdekt werd. Toen lag er geen vuil en hoefde er geen stadswachten te komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s