Pieterpad: Montfort – Sittard

Het grote voordeel van een overnachtingsadres aan het wandelpad is, dat je vroeg kunt vertrekken. Om kwart voor 9 waren we ‘en route’. De zon was net boven de horizon en de velden waren licht bevroren. Wat hebben wij genoten van de opkomende zon met het strijklicht, dat alles in volle gloed zette. Net buiten Montfort kleurde de ruïne mooi op in de zon.

Langs het akkerland staan hier overal bomenrijen. Deze ochtend leverde tegenlicht-opnames een bijzonder lijnenspel op.

Velden vol winterprei schilderden mooi met de lucht.

En weer iets verder kwamen de kleuren van de aspergeplanten er nog bij. Wat een kleurenpalet!

Aspergeplanten dragen rode besjes als vrucht. Ik wist het niet, maar had de besjes wel vastgelegd op foto.

Na 10 kilometer konden we in Slek-Echt even vertreden in het Slekkerhoes. (betekent Slakkenhuis). In de hele streek langs de Maas is erg gevochten in de oorlog. We kwamen regelmatig, ook in vorige etappes, monumenten tegen, maar we zagen ook, dat veel dorpjes nog maar weinig oude gebouwen hebben, alles is na de oorlog herbouwd. In dit uitgestrekte platteland, vlak bij de Duitse grens vonden ook vele Engelsen en Amerikanen de dood. Bij een bos dit monument ter nagedachtenis aan vliegeniers.

 

 

 

 

 

 

 

Heide is de naam van een wijk in Susteren. Voor mij speciaal, want we wandelden vlak achter die woonwijk, waar mijn geboortehuis staat, langs. Deze dagetappe was al 24 kilometer, dus we liepen er niet helemaal naar toe. Ik was er immers in september al eens terug geweest.

We doorkruisten natuurgebied ‘het IJzerenbosch’ en ongemerkt liepen we Duitsland in. Hier is Nederland letterlijk op zijn smalst, dat ervaar je zo. Via de dorpjes Isenbruch

en Millen met zijn grenskasteel

bereikten we Sittard.  De Petruskerk was dit keer ons baken waar we op afliepen, vlak langs de Geleenbeek. Tot bijna in het centrum was de route daardoor onverhard. Zo was ik Sittard nog nooit binnen gekomen!

De stadsomwalling voerde ons naar het centrum van Sittard en vandaar bogen we af naar het station. Nu we toch zover zuidelijk waren, gingen we nog even op familiebezoek voordat we de trein naar huis namen na weer twee prachtige wandeldagen.

18 gedachtes over “Pieterpad: Montfort – Sittard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s