De paradox van geluk

Mijn eerste boek, dat ik op de e reader gelezen heb en het viel me nog niet mee. Ik ben er nog niet achter of dat kwam door de opbouw en inhoud van het boek of puur door het kleine Kobo schermpje. Ik werd ontzettend afgeleid door het voortdurend tikken om naar de volgende pagina te komen.

Met mijn slechte geheugen werkte de opbouw van het boek niet mee. Er liepen verschillende verhaallijnen door elkaar heen. Met een e reader is het veel moeilijker om even terug te bladeren en te kijken hoe het boek in elkaar zit. Dat duurde voor mij dan ook een tijd. Ook verbanden tussen de verschillende verhalen, ook nog spelend in andere tijd, maakten het lastig te lezen. Terwijl de schrijver toch een heel prettige schrijfstijl hanteert. Zowel Jean als Attila waren zeer intrigerende karakters en de beschrijving van elk van hun ‘werelden’ was interessant en mooi geschreven. Forna laat de lezer op en hele andere manier kijken naar wat geluk inhoudt en het is dan ook zeker een boek waar je nog lang over zult nadenken. Als ik de ergernis van de e-reader niet meereken, is het een mooi boek.

De inhoud:

Waterloo Bridge, Londen. Een toevallige ontmoeting tussen twee vreemden, Atilla, een Ghanese traumapsychiater en Jean, een Amerikaanse die stadsvossen bestudeert. Wanneer Atilla’s neefje vermist blijkt mobiliseert Jean haar netwerk van vrijwilligers die vossen voor haar tellen; samen gaan ze op zoek. Gaandeweg ontvouwt zich tussen Atilla en Jean een bijzondere vriendschap.
De paradox van geluk is een aangrijpende roman over instinct, veerkracht en de complexiteit van menselijke relaties. Forna toont ons op geraffineerde wijze de verborgen kanten van een multiculturele metropool, hoe we met elkaar samenleven en de ware aard van geluk.

7 gedachtes over “De paradox van geluk

  1. Mijn E-reader ligt te vergaan onder het stof, maar mijn echtgenoot die leest er heel veel boeken op die van hem.
    Ik ervaar hetzelfde probleem als jou. Vaak wil ik terugbladeren en dat is lastig. Ook mis ik het papier.
    De e-reader is wel handig om in bed te lezen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mijn e-reader gebruik om in bed te lezen. Dat moeilijk terugbladeren is een nadeel, dus hou ik het op makkelijk te lezen boeken en ook dikke “echte” boeken. Zo’n licht apparaatje houdt wat makkelijker vast 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Hoi Jeanne,

    lijkt me een mooi boek.
    Ik lees bijna alles op de i-Pad. Daar staan al mijn e-boeken op.
    Maar… ik heb ook een Kobo. Die gaat altijd mee op reis.
    Daar staan ook al mijn boeken op.
    Bladeren is inderdaad lastig, maar ja… op reis moet je dan ook niet te ingewikkelde literatuur meenemen…

    Groetjes van Marlou

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie