Fotoshoot

Van vriendin I, die een nest met Australian Shepherds heeft, mocht ik de puppies komen fotograferen. Wat een feest was dat! 11 van die dartelende wolletjes stuiteren in het rond. Ze zijn ongeveer een maand oud en ze krijgen al brokken als hun hoofdvoeding.

Dat is maar goed ook, want moeders had opeens hoge koorts en bleek een vreselijke ontsteking in de melkklieren te hebben, die open gesneden moest worden. Daardoor is er een wond ontstaan, die goed gedesinfecteerd moet worden. Als bijvoeding mogen de kleintjes nog bij haar drinken, maar dat moet daarom nu onder het toeziend oog van de baas. Zij houdt de pups weg van de wond met een desinfecterende doek. Mijn vriendin had het al druk met het nest, maar net nu alles minder arbeidsintensief begon te worden, kwam deze complicatie.

Gelukkig is moeder Tess verder inmiddels alweer helemaal opgeknapt. Nu de wond nog dicht, dan kan ze haar gezinnetje weer zelf runnen. Foto’s van dat gekrioel rondom moeders en etensbak zijn allemaal mislukt. Er beweegt altijd wel iets en als het dan een donkere dag is……………………….

Over de echte fotoshoot, morgen meer!

9 gedachtes over “Fotoshoot

Plaats een reactie