Poortwachters 57

Ik vind het ontzettend leuk, dat ik niet meer de enige ben, die poortwachters ziet en dat jullie mij helpen om mijn maandagrubriek (voor één keer verplaatst naar de dinsdag) te vullen. Bij de inzendingen zitten helaas af en toe foto’s waar ik niet zo veel mee kan. Daarom maak ik deze week een blog met een aantal van jullie inzendingen, die helaas niet door de ballotage-commissie zijn gekomen. Ik zal uitleggen waarom niet. Hiermee wil ik voorkomen, dat jullie al die moeite voor niets doen. Begrijp me goed, jullie sturen allemaal poortwachters op, maar ik had voor mezelf wat criteria opgesteld voor dit blogonderwerp, waardoor ik moeite heb met het plaatsen van sommige foto’s. Die criteria zijn: ik plaats alleen ‘levende wezens’, uiteraard in steen gegoten, ha ha. Geen ornamenten, zoals eikels vazen bloemen lantaarntjes enzovoort. Dus sorry Els en Wieneke voor jullie inzendingen. De mooie vazen van Els, die ze zag staan ergens in Den Haag,

en de bloemenvazen en eikels, die Wieneke in Edam had vastgelegd

Verder vind ik, dat de wachters beter overkomen, als er een foto van de hele poort is met beide wachters en dan nog eentje die ingezoomd is, waardoor je een van de twee iets dichterbij kunt bekijken. Bij deze twee adelaars, die Ferrara in Egmond aan de Hoef zag staan, mistte ik dus de ingezoomde variant.

Egmond aan den Hoef

Ook altijd leuk, als er iets meer informatie is over het betreffende huis, maar dit is natuurlijk niet altijd voorhanden,.

Verder heb ik ooit geschreven, dat ik geen leeuwen meer wilde. Het dreigde namelijk elke week weer leeuwen- poortwachters te worden, dat leek me wat saai, want vaak zijn dat dezelfde beeldjes. Toch ben ik hier ook weer af en toe van afgeweken, omdat er dan toch weer iets speciaals over te melden was of de beelden toch iets extra’s hadden.

Ik hoop dat jullie het mij niet kwalijk nemen, dat ik deze ‘eisen’ stel en mij niet te streng vinden. Wieneke reageerde sportief en zei: “Jij ben chef poortwachters, het is jouw blog”. Ja, zo is het en daar moeten jullie het mee doen. Laat jullie niet weerhouden om foto’s op te sturen!! En iedereen die al iets ingezonden heeft nogmaals heel erg bedankt!

16 gedachtes over “Poortwachters 57

 1. Alle begrip voor je criteria. Ik ken het van meneer F. en zijn gevelstenenweb.
  Het is goed dat je de criteria nog weer even hebt benoemd. Ik ben het eens met Wieneke, het is aan jou om wel of niet te plaatsen, met dat laatste heb ik persoonlijk geen moeite!

  Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt groot gelijk als je voor jezelf een aantal criteria hebt. Dat is met iedere verzameling toch zo? Ik heb bijv. een grote verzameling roze persglas uit de twintiger jaren. Er kwamen dus mensen aanzetten met nét niet de goeie kleur roze. Het is namelijk roze die iets naar oranje neigt. Ook heb ik zulke mooie stukken, dat ik op de ‘gewonere’ niet zat te wachten. Op zich waardeer je het gebaar uiteraard, maar ik vroeg dan of ik het gegevene als ruilwaar mocht gebruiken. Het was in de tijd dat Marktplaats nog leuk en interessant was met dit soort dingen. Dus verkocht ik het en kocht van de opbrengst dan weer een stukje met de juiste kleur. De goede gevers vonden dat prima en ik dus ook. Inmiddels doe ik dit al lang niet meer, hoor. De verzameling is er nog maar er komt niets meer bij en er gaat ook niets meer af.
  Dus alle begrip voor jou, chef poortwachters 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een leuk idee die poortwachters. Ik heb geen foto’s, maar wel een herinnering aan mijn voormalige woning in Purmerend. Mijn man en ik hadden eind jaren tachtig bij de ingang van onze voortuin op het (lage) muurtje, twee ondeugende wit betonnen kabouters gemetseld (nou ja dat had mijn man gedaan, ik had ze gekocht). Het waren een soort van boosaardig lachende gnoompjes met een half open regenjasje, jeweetwel, van die potloodventertjes. Ik wilde wat anders dan die brave gekleurde kabouters met hun hengeltjes die overal bij ons in de buurt stonden. Ze hadden veel bekijks en op een gegeven moment kwamen er achter elkaar groepjes kinderen langs, die steeds bij onze gnomen bleven staan en dan iets opschreven op een papier dat ze bij zich hadden. Bleek de buurtschool een speurtocht te hebben uitgeschreven, waarbij onze gnomen een rol hadden gekregen. Ik ben in 2003 verhuisd, toen stonden ze er nog, een paar maanden later waren ze weg, want de nieuwe bewoners vonden ze niet leuk. En weet je wat nou zo stom is? Ik vond ze geweldig, maar ik heb er nooit een foto van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

   1. Echt waar? Wat leuk! Dat heb je in ieder geval een paar jaar daar gewerkt toen ik daar nog woonde. Ik heb op het Kinselmeer gewoond vanaf 1989, in 2003 ben ik verhuisd naar het Veersemeer en in 2009 naar Noordwijkerhout.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s