De heuvels in

Het beloofde een droge, maar frisse dag te worden. Prima wandelweer, dus namen wij de bus naar Domegliara. Helaas stapten we iets te vroeg uit, waardoor we eerst nog een stuk langs een vrij drukke weg moesten lopen, waar veel industrie was. Het gaf ons de mogelijkheid om veel steensoorten en marmer van dichtbij te bekijken.

Toen we de goede afslag hadden bereikt, volgde een prachtige wandeling. Alle credits voor de route gaan naar Sjaak, die speurend over het internet kijkt naar mogelijkheden, die er zijn met de busverbindingen vanuit onze startplaats. Wandelroutes zijn in Italië niet zo gangbaar als bij ons, maar wij vonden rood wit bordjes, die ons wonder boven wonder naar ons eerste doel van vandaag brachten. Dat was San Giorgio, een dorpje op de top van een heuvel.

De verharde weg liep over in onverharde paden langs grote bedrijven met druiven en olijventeelt.

Het stijgingspercentage was pittig, maar daardoor had je ook een prachtuitzicht. Vanaf het dorp San Giorgio had je zelfs zicht op het Gardameer.

Het was er klein, maar prachtig.

Op het hoogste punt stondeen oude romaanse kerk. Erg sfeervol.

We vervolgden de wandeling met een stijle afdaling door een bos, gelukkig goed aangegeven.

We liepen naar San Pietro, waar we een bus hadden naar huis. Maar we kwamen eerst nog over een landgoed, waar ik in een ander blog over zal vertellen.

12 gedachtes over “De heuvels in

  1. Bongiorno Jeanne,

    wat is het daar ontzettend mooi!
    Die uitzichten en die oude stenen en die papavertjes…
    Een sprookje. Heerlijk!

    Arriverderci van Marlou

    (dat is zo’n beetje het enige Italiaans dat ik ken… :-))

    Geliked door 1 persoon

  2. Fijne wandeling, veel te zien. Nee, Italië is geen wandelland. Toen wij en een paar jaar geleden waren hebben we erg veel moeite moeten doen om wandelroutes te vinden. Zoals jullie het doen met de bus is heel verstandig. Complimenten aan Sjaak voor het uitzoeken.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie