Onze manier

Het kon maar niet op dit jaar. Ik was altijd al enthousiast over huizenruil, onze manier van op vakantie gaan. Dit jaar is het wel supergoed uitgepakt en nog wel drie keer in één zomer. Wij zijn lid van een organisatie, waar de deelnemers elkaars huizen ruilen. We hebben weer ervaren hoeveel vertrouwen, gastvrijheid en vriendelijkheid je krijgt van mensen uit allerlei landen van de wereld. Buiten dat je zomaar huizen en spullen van wildvreemde mensen gaat gebruiken, kom je ook nog eens op de mooiste plekken. Je kunt echt even onderdeel uitmaken van het leven in een ander land. Je kunt de cultuur beter leren kennen, zonder de toerist te hoeven spelen. Bovendien kost het verblijf je niets dan de dagelijkse kosten die je ook thuis zou hebben. Onze vakantiekosten zitten alleen in het reisgeld.

In mei ruilden we met mensen uit Italië. Wij gingen er per trein naar toe.

In juli fietsten we naar Engeland. Dat wil zeggen naar de haven van IJmuiden, waar we verder per boot gingen. In New Castle werden we opgehaald door onze Engelse ‘vrienden’. Dat was een super service, want nu hoefden we niet te fietsen naar ons vakantie-adres, dat nog eens 80 kilometer noordelijker lag, dan waar de boot aankwam.

We zijn nu net terug uit Frankrijk, waar we in een grandioos huis met tuin mochten verblijven. Zo’n adres zou onbetaalbaar zijn geweest als we een vakantiehuis hadden willen huren. We reisden hierheen met de Thalys.

Als steeds iets hadden moeten huren, waren we echt geen drie keer op vakantie gegaan. Dat zou een veel te dure geschiedenis zijn geworden, maar door te ruilen kost het dus alleen de reis. Dit jaar matchte het aanbod van huizenruilers dermate goed, dat onze zomer heel internationaal werd ingevuld. Drie onvergelijkbare huizen in drie verschillende landen. Drie keer de nieuwe omgeving ontdekken en nieuwe indrukken op doen al wandelend of fietsend of met het OV. Wij zijn geïnspireerd terug gekomen. Ik raad het iedereen aan. Ideaal zo.

Wil je meer lezen over onze vakanties klik dan rechtsboven op de drie streepjes. Dan kun je in het scrolvenster bij categorie de kop ‘ mooie vakantiemomenten’ aanklikken. Dan krijg je een indruk ervan.

Bron foto’s: de eerste en laatste van Homelink.

6 gedachtes over “Onze manier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s