Kunstmuseum, de rest

Het Kunstmuseum als gebouw is een kunstwerk op zich. Een gedeelte van de buitenkant liet ik gisteren al zien. Het was Berlages laatste bouwwerk. Ik vind het heel geslaagd in Art Deco-stijl. Er is nog één kamer helemaal Art deco ingericht door Berlage. Leuk dat ze dat in tact hebben gelaten.

De ellende vind ik altijd, dat je al aardig verzadigd bent na het zien van één tentoonstelling in dit geval Monet. Je moet een keuze maken uit de hoeveelheid van aanbod in dit museum en je er bij voorbaat bij neerleggen, dat je niet alles kunt zien. Ik was blij verheugd dat Theo Janssen een strandloper heeft mogen ophangen in de tuinzaal van het grand café.

Verder kozen we ervoor om de zalen over de dansgeschiedenis en mode door te lopen, Let’s Dance!. We hadden beslist niet meer de aandacht, die deze kleine man kon opbrengen.

Wij bewonderden de prachtige kostuums en ook de decors waarin alles was vormgegeven, maar we deden het in een soort vogelvlucht.

Toen kwamen we in de zalen, die de titel ‘ontdek het moderne‘ hadden meegekregen. Er hangen topstukken van wereldberoemde meesters uit de collectie moderne kunst. Ik plaats een collage van vooral heel kleurig werk van Picasso, Appel, Constance, Charlie Toorop, Schiele en Kandisky.

Wat een heerlijk museum om door te dwalen!

7 gedachtes over “Kunstmuseum, de rest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s