Films van de maand december

We hebben in de bioscoop gezien:

Parasite; Parasite is een Zuid-Koreaanse tragikomische film uit 2019 die geschreven en geregisseerd werd door Bong Joon-ho. De film, over de strijd tussen arm en rijk in Zuid-Korea, is komedie, horror, thriller, drama en veel meer dan dat. Ze wonnen de Gouden Palm en naar mijn idee zeer terecht. Wat een geweldige film is dit. Het is een bizar verhaal, vol humor met op het laatst wel wat geweldsscènes. Het zit heel goed in elkaar, zo creatief , niet realistisch, maar alles klopt en past weer in elkaar. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Elke keer denk je, dat ze zich in een onmogelijke situatie hebben gemanoeuvreerd, maar ze bedenken weer een oplossing. Eigenlijk zijn de hoofdrolspelers een grote boevenbende, maar de hele film door vond ik ze heel innemend. Eigenlijk wordt in deze film de moeilijke situatie van de kanslozen in de maatschappij aangekaart, maar in een creatief jasje.

Dolor y gloria

De film van de Spanjaard Pedro Almodóvar, waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt, is de meest autobiografische van al zijn films.

Salvador Mallo (Antonio Banderas) heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto (Asier Etxeandia). De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder (Penélope Cruz) wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Een mooie film, maar wij bekeken hem met Engelse ondertiteling, waardoor ik merk, dat niet alles even goed is binnen gekomen. Ik ga hem nog eens bekijken als ik de kans krijg, want dat is deze film waard.

The invisible life of Euridice Gusmao

Deze film van Karim Aïnouz speelt in Rio de Janeiro. Euridice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen, die nog thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Ze fantaseren ieder over een mooie toekomst, de een als concertpianiste en de ander hoopt de ware liefde te vinden. Door een onverwachte ontwikkeling worden de zussen gescheiden van elkaar en bouwen ze ieder hun eigen leven op. Ze blijven hopen elkaar weer te zien.

Een prachtig gemaakte film, gesitueerd in drukbevolkte wijken van Rio, mooie muziek op de achtergrond en een verhaal waarin je meegesleept wordt. Een grote aanrader!

6 gedachtes over “Films van de maand december

    1. In bioscopen kom ik eigenlijk nooit meer. De laatste keer was dacht ik met een Harry Potter weekend op uitnodiging van wat achternichtjes. Ik kan er thuis beter van genieten.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s