Lightfestival, deel 2

Deze tweede avond, waarop we de route van het lightfestival afmaakten, wat toen niet gelukt was, werd overheerst door harde wind. Voor de foto’s was dat moeilijk scherpstellen, zelfs met statief. Maar het mocht de pret niet drukken. We zagen nu de Montelbaenstoren met zijn versiering The cracks, geïnspireerd op Leonard Cohens lied There is a crack in everything, that’s how the light gets in.

en aan dezelfde gracht hingen diverse wasjes te drogen. Helaas wapperde de was behoorlijk……………

Langs het Waterlooplein kwamen we bij de verdronken stad Atlantis. Ik zag het al vaak op foto’s langs gaan, maar ik vond het erg leuk in het echt. Temeer omdat dit allemaal bekende torens waren van over de hele wereld, maar daartussen stond opeens de Adam-toren met zijn groen verlichte dak.

Op het plein voor de Stopera had Spinoza geen last van de wind

Wij liepen langs de Amstel

waar we deze felle explosie van licht zagen staan. Het werk heet nothing holding us. De kunstenaar wil ermee uitdrukken, dat een schokkende belevenis in een mensenleven, bijvoorbeeld het verlies van een geliefd persoon of juist de opwinding en blijdschap, die je voelt bij een nieuw persoon, die in je leven komt, je leven zal daarna niet meer hetzelfde zijn, maar biedt ruimte voor perspectief en ontwikkeling. Mooi beeld.

De nachttekening van de Amstelbrug konden we nog net op de foto zetten,

want het begon helaas te regenen. We hebben de boel toen maar ingepakt: bijna alles gezien.

12 gedachtes over “Lightfestival, deel 2

  1. ha Sjanne,
    wat fijn… jij hebt meer gezien dan ik.
    Ik had maar wat graag die wasjew willen zien wapperen…
    Maar heel veel was afgelopen vrijdag al opgeruimd.
    Echt jammer.
    Gelukkig heb jij hele mooie foto’s kunnen maken.
    Groetjes!

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo grappig dat jij weer heel andere objecten laat zien dan Marlou, die had ook wel pech die vrijdagavond. Ik zag nothing holding us bij daglicht tijdens een bezoek aan de Hermitage.
    Dan is het een saai bouwwerk.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie