Zoomen

Zoals alle bijeenkomsten en clubs zijn ook onze koorrepetities opgeschort tot nader orde. Gelukkig gaan ook onze optredens die in deze maanden ingepland stonden niet door, dus repeteren is niet echt noodzakelijk. Maar toch zingen wij weer met ons koor sinds een aantal weken op onze vaste repetitie-avond. Ik denk alleen, dat zingen een groot woord is. We zoomen! En dat houdt in, dat we allemaal thuis achter ons eigen scherm zitten, onze dirigente speelt piano en zingt voor en wij proberen onze goede toonsoort te pakken en op eigen houtje te zingen. Het geluid staat gelukkig uit voor de andere koorleden, want ik denk, dat het een ware kakofonie aan geluid is, als je dat bij elkaar zou horen. Dan weet ik weer waarom ik zing in een koor en geen solist bent. Dat laatste heeft natuurlijk ook met de kwaliteit van mijn zangstem te maken, die niet zo bijzonder is, maar als je thuis zo in je eentje je partij moet zingen merk ik hoeveel steun ik normaliter heb aan mijn mede koorleden om de goede toonhoogte te pakken.

Soms gaat het geluid aan en kunnen we met elkaar praten en we hebben ook erg gelachen. Het is meer om contact te houden, dan dat het zoden aan de dijk zet op muzikaal gebied. We zullen zien waar het toe leidt.

11 gedachtes over “Zoomen

  1. Ha Sjanne,

    wat een geinig idee.
    Misschien klinkt het niet, nou so what…
    Je ziet elkaar tenminste!!

    Ik zal volgende week even laten zien, hoe mijn dirigent het heeft opgelost.
    Ook leuk, maar minder gezellig…

    Groetjes!
    Marlou

    Geliked door 1 persoon

  2. Een vriendin zit ook op koor en vertelde dat ze daar niet aan mee zou doen. Ik ga toch niet in mijn eentje voor de laptop zitten zingen zei ze.
    Lijkt me ook niet zo leuk om te doen eigenlijk

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie