Marker Wadden, deel 1

Om 10 uur zijn we ingescheept op zeilschip de Schuttevaer in de haven van Enkhuizen.

We voeren het Markermeer op, nadat we de sluis gepasseerd waren.

Al gauw moesten de zeilen worden gehesen. Daar was hulp bij nodig en dat liet ik me geen twee keer zeggen.

foto: met dank aan Maria

Ik heb nog nooit gezeild, dus vandaag zou dat veranderen. Hoewel weinig wind en een groot zeilschip als de Schuttevaer natuurlijk een andere ervaring opleveren dan een klein zeilbootje in gevecht met de elementen.

Zo’n mooi oud schip laat het vakmanschap zien van handwerkslieden in vervlogen jaren. Het is zo mooi, dat zo’n schip zo goed onderhouden blijft en alles nog functioneert zoals vroeger.

De kapitein zal wel zeggen: Dankzij groepen zoals jullie, kunnen wij zo’n schip in de vaart houden. ’s Winters plegen ze onderhoud, ’s zomers zijn ze er voor vaartochten, feestjes, bedrijfsuitjes. En het was super!

De vaartocht was al een prachtig onderdeel van de dag. Het kon al niet meer stuk! Met dank aan de organisator Jeroen Otto (een fotomaatje) en kapitein Onno met zijn bemanning.

12 gedachtes over “Marker Wadden, deel 1

  1. Dit is zo geweldig om te doen. Wij hebben eens een weekend op zo’n boot gevaren met ons gezin en ik heb het ook twee keer voor mijn werk mogen organiseren. Als ik de foto’s zo zie zou ik het zo weer een keer doen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie