In Fez

Vanmiddag bij de boekpresentatie geweest van “In Fez”, een dagboekverhaal van Fleur Bourgonje, geïllustreerd met foto’s van Menno Jonker.

Figuur

Door de beeldende manier van schrijven van Fleur Bourgonje kom je in Marrokaanse sferen. Het is een schrijfster die reist en geïnspireerd wordt door nieuwe situaties. Dan voelt, ruikt en proeft ze de sfeer van een land en gaat ze er thuis een fictieve roman over schrijven. In Fez is een uitzondering op die manier van werken. Dit is een dagboek met echte gebeurtenissen en bestaande mensen. De foto’s zijn gemaakt van de handen van de beroepsbevolking van Fez. Weer een boek om te gaan lezen!

4 gedachtes over “In Fez

 1. Beste Tieka,
  Dit was een boekpresentatie van Stichting Uitgeverij Brokaat uit de Beemster. Brokaat geeft xc3xa9xc3xa9n keer per jaar een boek uit, waarin een literaire tekst van een bekende Nederlandse schrijver wordt gecombineerd met werk van een beeldend kunstenaar. En dat in zeer kleine oplage, om er echt iets exclusiefs van te maken.
  De Brokaat-uitgave 2005 is dus ‘In Fez’, waarvan 1500 met de hand genummerde exemplaren verschijnen. De prijs is E 19,95.
  Mocht je interesse hebben in het boek, dan kun je het bestellen door een mailtje te sturen naar brokaat.beemster@xs4all.nl of te bellen naar 06 40666224. En je vindt het ook in de betere boekhandel.
  Je kunt ook een mailtje sturen als je op de hoogte gehouden wilt worden van het Brokaatboek – en de boekpresentatie – van volgend jaar!
  Zeer binnenkort gaat de website van Brokaat de lucht in, met allerlei nieuws, een overzicht van het complete fonds xc3xa9n meer informatie over ‘In Fez’.
  Kijk over een paar dagen maar eens op http://www.brokaatboek.nl
  Belinda Visser, voorzitter Stichting Uitgeverij Brokaat

  Like

 2. Tieka, ik ga steeds naar de Literaire salon in de Purmarijn. Op zondag 18 december komt Abdelkader Benali. Het kost 10 euro. Er is vast nog wel plek. Er hangen trouwens schilderijen in de Purmarijn van Zweedse kunstenaars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s