Engelen

Het T.V. programma “mijn engel” bracht mij een beetje in Kerstsferen. Zijn er nog engelen in ons hedendaagse leven? Vroeger waren ze er zeker voor mij. Het gedicht “14 engelen” heeft voor mij veel fijne herinneringen:

14 Engeltjes
`s Avonds voor ik slapen ga.
volgen mij 14 engeltjes na.
Twee aan mijn hoofdeind.
Twee aan mijn voeteneind.
Twee aan mijn rechterzij.
Twee aan mijn linkerzij.
Twee die me dekken.
Twee die me wekken.
Twee die me wijzen.
naar hemelse paradijzen.

De muzikale vertolking van dit lied ben ik enkele jaren geleden pas tegen gekomen toen we het ook met ons eigen koor gingen zingen. Maar het is al vaker uitgevoerd zoals ik op youtube zag. Hieronder xc3xa9xc3xa9n van de vertolkingen. Fijne Kerstdagen!

2 gedachtes over “Engelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s