Facing China

Een indrukwekkende tentoonstelling in het Singer in Laren. Je (ik tenminste) weet zo weinig van China. Door deze tentoonstelling krijgen de Chinezen een gezicht. Heel apart, divers, verrassend en indrukwekkend tegelijk. Deze collectie met werk van verschillende kunstenaars trekt over de wereld en maakt overal indruk.

Facing China 007 Facing China 008 Facing China 009

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande eerste twee werken zijn van kunstenaar Wei Dong. Het rechter werk is van Yue Minjun. Het is toeval dat ik deze drie schilderijen op de foto heb. Ik maakte stiekem foto’s en in die zaal was even niemand. Dong liet zich o.a. inspireren door onze Vermeer. Bij het eerste schilderij kan de vergelijking met ”t melkmeisje’ ons niet ontgaan. De schilderijen van de verschillende kunstenaars zijn heel divers. Om een indruk te krijgen kijk bij Facing China.

One thought on “Facing China

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s