Lezen

1001004007577156 Vakantie is ook tijd hebben om te lezen. Eigenlijk heb ik pas een boek helemaal echt gelezen. Ik lees een heleboel stukken uit boeken, tijdschriften, kranten. Daarom voor het blog pas een korte bespreking van het boek ‘een soort familie’ van Kees van Beijnum.

Het verhaal speelt zich af op het voormalig eiland Wieringen. Dat alleen al spreekt me aan, omdat wij daar vaak wandelen en dan kun je je een klein beetje een voorstelling maken van hoe het er daar uitziet. Verder trof mij de familie problematiek erg. De worsteling van de ik figuur met zijn plek om in de gemeenschap als buitenstaander geacceteerd te worden, naast zijn plek in het gezin. Langzaam ziet en begrijpt hij wat voor een stempel hun bijzondere gezin heeft gedrukt op zijn leven. De dood van zijn broer was natuurlijk een dramatisch hoogtepunt. Een mooi boek!

4 thoughts on “Lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s