Le Sidaner

Prachtig hoe Henri Le Sidaner speelt met licht in zijn impressionistische schilderijen. Hij heeft veel in de ochtend- of avondschemering en de nacht geschilderd en. Ik was gefascineerd door de lichtschijnsels van de zon of de maan in zijn werk.

Le Sidaner Singer 2013

De tentoonstelling in Singer in Laren heet ‘Dwars door Frankrijk met Henri Le Sidaner’. Dat is inderdaad  nog een leuke bijkomstigheid. De onderwerpkeuzes van zijn schilderijen zijn naast zijn stillevens vaak mooie oude stads- of dorpsgezichten, mooie tuinen en huizen ergens in Frankrijk. Je zou er zo op vakantie willen, zo mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s