Gaugain, Bonnard en Denis

Werk van deze kunstenaars met nog enkele anderen zijn te zien in de Hermitage. Er is in dit museum altijd een link met Rusland.  In dit geval gaat het om rijke Russische kunstverzamelaars met grote liefde voor de Franse moderne kunst. Rond 1900 hebben zij veel werken opgekocht uit de Franse salons.  De hoofdzaal in de Hermitage is gereconstrueerd naar voorbeeld van het Moskouse stadspaleis met grote decoraties van Denis. Het geheel is heel sfeervol en op de groenblauwe wanden doen de schilderijen het erg goed. Mooie tentoonstelling, niet te groot, maar overzichtelijk.

Hermitage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s