Timbuktu

Een bijzondere film, die weer eens duidelijk de waanzin laat zien van godsdienstextremisme. Heel mooi gefilmd en een aangrijpend verhaal van  een gewone man, Kidane, zijn vrouw Satima en hun dochtertje Toya. Ze leven net iets buiten Timbuktu, in een primitieve hut in het zand. Ze hebben acht koeien, wat geiten en ze zijn gelukkig. Al maken ze zich wel zorgen over de berichten van de bezetting van Timbuktu door die fundamentalisten.

naamloos

Wanneer op een kwade dag hun favoriete koe (het dier heet GPS, maar raakt tóch verdwaald) gedood wordt door een visser en Kidane in zijn woede de dader vermoordt, komen de jihadistische autoriteiten hem halen. En Kidane zal worden berecht volgens de strenge wetten van de Sharia. Prachtige film!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s