Matisse

Samen met vriendin en haar dochter naar de prachtige tentoonstelling van Matisse geweest in het Stedelijk. We hebben erg genoten. Je kunt de tentoonstelling in twee gedeeltes splitsen. Het schilderwerk van Matisse en zijn knipsels. Bij deze tentoonstelling zie je de werken van Matisse tussen tijdgenoten hangen. Je ziet daarmee hoe ze elkaar beïnvloedt hebben. Mijn eerste collage bestaat uit een aantal schilderwerken van Matisse.Matisse +Inge 12-06-2015

Mijn tweede collage gaat over het knipselwerk. Deze kunstwerken zijn later in het leven van Matisse ontstaan. Het had te maken met zijn verslechterde gezondheid, maar deze kunstvorm heeft Matisse veel gebracht. Ik was er ook erg van onder de indruk. Wat een krachtige uitdrukkingsvorm heeft Matisse gevonden zijn die knipsels, ook door het kleurgebruik, prachtig! En dan te bedenken dat de man een zwakke gezondheid had, in een rolstoel zat enzovoort. Maar hij liet zich niet weerhouden: schilderen kon hij niet meer, dan maar knippen. Ik word blij van zo’n vrolijke tentoonstelling.
Matisse +Inge 12-06-2016

Een gedachte over “Matisse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s