Joods kwartier

We waren in het Joods Kwartier. Vanaf het Verzetsmuseum wandelden we verder door de Plantagebuurt, op zoek naar herinneringen aan de Joodse mensen, die in deze wijken voor WO II veel woonden. We liepen naar binnen bij de Hollandsche Schouwburg. In de oorlog zijn hiervandaan veel Joodse mannen, vrouwen en kinderen afgevoerd naar vernietigingskampen. De schouwburgzaal werd gebruikt als opvang. De plek van die zaal is nu een indrukwekkend monument. Binnen is een indrukwekkende namenwand van slachtoffers en een tentoonstelling.p1010020 In het Wertheimplantsoen lag het Auschwitz monument bezaaid met kransen en bloemen. De herdenking van de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, is door Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, uitgeroepen tot een dag van herdenking: dus dat is vrij recent geweest, vandaar die bloemenzee..p1010025

6 gedachtes over “Joods kwartier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s