Maris en Marthy

Blogvriendin Marthy kwam vandaag naar Amsterdam. Wij hadden elkaar een tijd niet gezien, dus was er heel wat te vertellen. Dat was goed voor de Amsterdamse horeca. Ons uiteindelijke doel was de tentoonstelling  van Matthijs Maris (1839-1917) te bezoeken in het Rijksmuseum. En daar hebben we erg van genoten. Je kunt in het werk een soort tweedeling zien.Maris maakte namelijk een ontwikkeling door als schilder van het meer realistische werk naar het sprookjesachtiger en abstractere.Het realistischer werk vind ik het mooist, maar ik heb genoten van de hele tentoonstelling. In zijn tijd werd Maris ook erg bewonderd door jonge kunstenaars o.a. Vincent van Gogh. Zijn quote hing in het museum. Een mooi eerbetoon aan Maris.

7 gedachtes over “Maris en Marthy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s