The square

Na een ogenschijnlijk trage start, kwam je iets beter in het verhaal. Even later stelde ik me de vraag, waar zit ik eigenlijk naar te kijken, waar gaat dit over? Zo’n film dus. Ik heb geboeid gekeken, want ik vond het mooi gefilmd en mooie muziek eronder gezet. En er vonden vreemde, verrassende humoristische dingen plaats.

Wat wilde men nu eigenlijk met de film? De hoofdpersoon is directeur van een museum voor moderne kunst. Er komt een nieuw kunstwerk op een plein. Dat is niet meer dan een vierkant, maar daarin is iedereen gelijkwaardig, een idealistisch streven. Vervolgens zie je in allerlei voorvallen, hoe moeilijk het is om iedereen hetzelfde te behandelen. Er zijn wat rollen weggelegd voor bedelaars en apen. Het is een verhaal met allemaal open eindjes, maar het heeft ons gek genoeg aan het denken gezet over de enorm opgeblazen kunstwereld en over hoe moeilijk het is om met mensen van allerlei rangen en standen om te gaan. Het was niet een gangbare film maar wel een zeer boeiende. De hoofdrolspeler won de Gouden Palm 2017. Wil je de trailer zien, dat kan hier.

Een gedachte over “The square

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s