Arién van Waterland in de uitverkoop

Een heerlijk fietstochtje voerde naar de Grote Kerk van Edam, dat met zijn prachtige gebrandschilderde ramen altijd een mooie plek blijft om in te vertoeven.

Daar was nu een overzichtstentoonstelling van Arién van Waterland, een kunstenares, die een begrip was in onze buurt. Ze is in 2017 overleden en haar erfenis aan kunstwerken was in bewaring gegeven bij de NH kerk van Edam. Ze tekende haar hele leven, dus er lagen nog tekeningen uit haar kindertijd bij, maar ook oude kalenders en posters, allerlei werk met collagetechniek, dat zij gemaakt heeft. Oude fotoboeken en ook foto’s van de omgeving hoorden bij de expositie. Waar ik haar altijd het allermeest om bewonderd heb, waren haar portretten. Zij kan als geen ander een treffende houding op papier krijgen, wat voor techniek ze daar ook voor gebruikt.

Arién was best veelzijdig. Ze heeft ook veel dorps – en stadsgezichten getekend, van dichtbij huis, maar ook van overal over de wereld. Ik vond het een heel inspirerende tentoonstelling, temeer ook omdat je zoveel technieken langs zag komen en lang niet alles was af en is een probeersel gebleven. Prachtig inkijkje in de ziel van deze kunstenaar. Het mooie is, dat alles te koop is voor een schappelijke prijs tussen de €5 en €50. De opbrengst is voor de kerk. Ik heb niets gekocht, maar daar heb ik nu al spijt van, want het zijn wel koopjes.

7 gedachtes over “Arién van Waterland in de uitverkoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s