Filmseizoen

Het nieuwe filmseizoen is voor ons weer geopend. In de wintermaanden maken we gebruik van een Cineville kaart, waardoor we goedkoper naar de film kunnen. We zullen dan ook weer regelmatig aan de overkant van ’t IJ in Amsterdam te vinden zijn. Want daar ligt onze favoriete bioscoop, Eye.

De oktoberfilms die wij gezien hebben:

De Patrick

Een Vlaams – Nederlandse productie. Het verhaal: Op de naturistencamping van zijn vader is Patrick de klusjesman. Hij voert getrouw de taken uit die de campinggasten van hem verlangen. De tijd die overblijft spendeert hij aan zijn hobby, het ontwerpen en maken van meubels.

Ik ga niet vaak naar Nederlandstalige films, maar deze kreeg goede recensies. Op een naturistencamping is de klusjesman, Patrick, zijn hamer kwijt. Dat is de verhaallijn, die soms wat absurdistisch aandoet, maar de ondertoon is heel serieus. Wat er op zo’n camping gebeurt aan onderlinge contacten, wordt prachtig in beeld gebracht. Wie is de baas? Er wordt heel goed geacteerd, Pierre Bokma vond ik geweldig.

Portrait de la jeune fille en feu.

Mooie Bretonse landschappen, mooie kleding, prachtige actrices, een mooie opbloeiende liefde en mooie Bretonse zang. Er zit niet veel actie in deze film, maar het is een genot om naar te kijken en het blijft boeien tot het eind.

De verhaallijn: Een geïsoleerd eiland in Bretagne aan het einde van de achttiende eeuw. De jonge schilderes Marianne krijgt de opdracht om het huwelijksportret van Héloïse te schilderen, maar Héloïse mag niet weten dat zij geschilderd wordt. Marianne observeert haar model overdag en schildert haar ’s avonds. Er ontstaat iets meer dan een vriendschap tussen de twee vrouwen.

Bron: biosagenda

3 gedachtes over “Filmseizoen

  1. ‘Portrait de la jeune fille en feu’ moeten we als Bretonse vakantiegangers natuurlijk wel een keer gaan bekijken! Eens kijken of deze film hier in Frankrijk ook ergens draait. Komend weekend (2 en 3 nov.) is trouwens ook de film van le facteur Cheval te zien in het Ketelhuis in Amsterdam, zag ik. Ook mooi!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s