Engelen in de kerk

Ik voelde me vereerd, dat ik een uitnodiging kreeg voor een vernissage. Hij kwam van kunstenares Helen Vreedeveld, die samen met drie anderen een tentoonstelling heeft ingericht met als thema ‘Engelen in de kerk‘. Voor mijn trouwe lezers, Helen is degene waarbij ik vorig jaar schilderlessen heb gevolgd en op haar hond heb gepast.

Als locatie hadden de kunstenaars Joke Leicht, Berdien Nieuwenhuizen, Marjolein Endert en Helen Vreedeveld gekozen voor Kerk aan Zee in Muiderberg. Wat een prachtlocatie was dat. De kerk torent hoog uit over de zee (nu natuurlijk het IJsselmeer) en je loopt erheen over het Kerkpad. Meteen loop ik te mijmeren over vroeger en zie al die kerkgangers van heinde en verre op de kerk afkomen.

Nu kwamen er alleen kunstliefhebbers naar binnen. In de sfeervolle ruimte luisterden we naar het openingswoord van journalist Heiko Jessayan

en naar de klanken van Ierse en Keltische muziek, ten gehore gebracht door ensemble Duynvolk.

Toen konden we gaan kijken wat het onderzoek naar de betekenis van de engel had opgeleverd. Lees hier (scrollend 1-3 in kleine scherm) over de verschillende uitgangspunten van de kunstenaressen met betrekking tot de engel.

Het was een donkere plek en ik heb daarom maar een paar foto’s gemaakt, maar het was een mooie middag.

Wil je de tentoonstelling ook zien? Dat kan nog tot 19 januari 2020, (m.u.v. 5 januari), van 13.00 -16.00 uur .

6 gedachtes over “Engelen in de kerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s