Lightfestival, deel 1

Weertechnisch gezien hadden we een rustige, koude avond uitgezocht. Het bleek dat meer mensen deze zaterdagavond geschikt vonden voor een bezoek aan het Lightfestival . Toch hadden fotomaatje Pauli en ik weinig last van de drukte. Men heeft dit jaar niet meer gekozen voor een route over de drukke grachten, maar voor minder toeristische wijken rondom Artis. Misschien minder sfeervol, maar wel rustiger voor de wandelende festivalgangers. Daardoor konden wij ook gemakkelijk onze statieven uitzetten, zonder onder de voet gelopen te worden. We begonnen bij de brug naar het Nemo. Het lichtspektakel van een schommelende marionet was niet in het beeld te vangen, maar ik vond het zo ook mooi.

We gingen iets beschutter staan met zicht op boten en ’t Scheepvaartmuseum.

In het water van het IJ is er filevorming van de rondvaartboten. Dat zijn de gekleurde strepen die je ziet.

De lichtprojectie op de voorkant van het museum……..

Verderop kwamen we wat kleinere lichtobjecten tegen, soms moeilijk bij te komen of door ons te weinig interessant voor de foto bevonden. Pas in de buurt van het tropenmuseum stelden we het statief weer op om de lichtprojectie in de gracht vast te leggen. Het moesten ijsschotsen voorstellen, die door de rondvaartboten uit elkaar gespleten werden.

Dichtbij de Roeterstraat, achter de universiteitsgebouwen van de UVA lag een vijver vol met vlinders, die leken open en dicht te gaan.

Bij het hoge glazen trappenhuis van de UVA lokt Hildo Krops Moeder Aarde als een bevallige Sirene studenten naar de universiteit. Dat beeld staat daar altijd, maar stond nu in al die kleurenpracht extra te lonken.

Voor ons lonkte de warme kachel thuis, want we waren ondertussen aardig verkleumd. We braken onze rondwandeling dus op, maar we gaan het afmaken, deel 2 staat al gepland.

15 gedachtes over “Lightfestival, deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s