Thuisbioscoop

Zo rond kerst en oud en nieuw, vooral met somber donker weer, vinden we het altijd gezellig om lekker veel films te kijken. Naast ons Cineville- abonnement, waarvan we voor het aanbod in deze kerstperiode niet de deur uit hoefden, bekeken we thuis oude dvd’s. Bijna elk jaar genieten we weer van Le cose che restano en La Meglio Gioventu. Ze zuigen je zo heerlijk mee in het Italiaanse leven en het duurt zo lekker lang. Heerlijk.

Maar onze keuze aan films wordt uitgebreid door Netflix. Vaak vind ik series nogal tegenvallend, behalve dan The Crown. Die vond ik geweldig mooi. Twee films die eruit sprongen zijn: The two popes en Mariage story.

En er was weer eens een detective-serie een beetje de moeite waard, namelijk The Bay. Hij is geloofwaardig, realistisch, spannend en Engels.

10 gedachtes over “Thuisbioscoop

 1. Ha Sjanne,

  ja… films kijken!
  Is ook mijn hobby!
  Ik wist niet dat je bij je Cineville pas ook thuis films kon kijken… Daar ga ik eens achterheen.
  The Popes staan op m’n lijstje.
  En die serie The Bay zie ik ook wel zitten.

  Dagdag! Heb het goed vandaag,
  Marlou

  Like

 2. Dan heb ik hier nog een mooie Italiaanse film voor je! La Meglio Gioventu’. In deze film volg je zo’n veertig jaar het leven van twee broers. In die periode komt er een heel stuk Italiaanse geschiedenis voorbij. Van overstroming in Florence, studentenopstanden, maffia, faillissement van Fiat in Turijn tot de rode brigades aan toe. Het eerste half uur moet je er even inkomen maar daarna boeit het tot het laatste fragment!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s