Fotowalk Marken

Na dagenlange grijs weer, hielden we ons hart vast over het weer op maandag. Want met een paar fotomaatjes wilden we wandelen en fotograferen op Marken. Een beetje helderheid in de lucht is wel noodzakelijk voor een paar mooie foto’s. We kwamen aan en de boel was nog behoorlijk somber. Maar na de koffie bleek de lucht opengebroken en er verscheen warempel een aarzelend zonnetje aan het firmament. Dus wij wandelden door de Kerkbuurt en andere Buurtjes richting het open land.

Daar liggen de verschillende werven zoals de Grotewerf en de Rozenwerf. Dit is de oorspronkelijke bebouwing van het voormalig eiland, dat sinds 1957 geen eiland meer is. Daar zie je de kleine straatjes, de huizen dicht op elkaar, vroeger noodzakelijk om een beetje weerstand te bieden aan kou en storm, die hier met al dat water rondom, behoorlijk huis kon houden. De woningen zijn op een terp gebouwd, die ze hier werf noemen, als extra bescherming tegen het water. Nu zijn het idyllische woonplekken daar op die terpen.

Dat een terp (verhoging) nodig was om droge voeten te bewaren blijkt ook uit dit bordje. Soms ging het dus wel eens mis en kwam het water over de dijken.

We kwamen aan op de dijk en de lucht was zowat strak blauw geworden. Het Paard stond te schitteren in de zon. Hier konden we Hollandse plaatjes schieten. Er werd geëxperimenteerd met lange sluitertijden en abstracte fotografie.

Langzaam maar zeker naderden we Het Paard. Ik denk dat dit wel het meest gefotografeerde paard ter wereld is, als ik zie hoeveel foto’s wij alleen er al van genomen hebben.

Op de terug weg naar het dorp hoopten we erg dat de grote groepen ganzen, die in de weilanden zaten, wilden opvliegen, zodat wij ze voor onze lens kregen in de avondzon.

Voordat we in de auto stapten konden we deze fotowalk ook nog afsluiten met een ondergaande zon.

Topmiddag!

16 gedachtes over “Fotowalk Marken

 1. Oh Sjanne,

  wat een prachtige dag en wat heb je prachtige foto’s gemaakt.
  Je inspireert me!
  Ik ga kijken of ik ook eens een lift naar Marken kan krijgen…
  Wat mooi daar en dat allemaal zo “om de hoek”…

  Groetjes van Marlou

  .

  Like

 2. Oh wat een prachtige foto’s die laatste twee. Een schilderachtig plaatsje wat natuurlijk niet voor niets zo’n toeristisch trekpleister is. Het is er nog steeds niet van gekomen er eens een kijkje te nemen maar dat het de moeite waard zou zijn is door jouw foto’s wel duidelijk.

  Like

 3. Heerlijk rustig heb je daar kunnen rondlopen, nog zonder hordes toeristen! Wat een sfeervol plaatsje is dat Marken.
  En die opvliegende ganzen: je hebt niet stiekem boe geroepen of zoiets, om ze maar de lucht in te krijgen??

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s