Internationale vrouwendag 2020

Tegen de gevel van het Stedelijk Museum was een groep vrouwen bezig met het maken van een muurschildering om de problematiek nog eens onder de aandacht te brengen van de onderdrukking van vrouwen over de wereld, ter gelegenheid van Wereldvrouwendag 2020.

De toelichtende tekst op een bordje vertelt, dat het gaat om een muurschildering van Shilo Shiv Suleman van ‘The Fearless Collective‘. Dit is een feministisch collectief van kunstenaars en activisten in Zuid-Azië, dat muurschilderingen in openbare ruimtes maakt, Dit doen ze in samenwerking met vrouwen en onder-vertegenwoordigde mensen over de hele wereld.

Met deze muurschildering vraagt Suleman aandacht voor het vreedzame protest, dat momenteel geleid wordt door vrouwen in Shaheen Bagh tegen de Citizenship Amendment Act. Als gevolg van deze wetswijziging kunnen Indiase moslims en andere minderheden hun staatsburgerschap afgenomen worden.

Je kunt ze ook taggen op instagram als je een account hebt: @fearlesscollective

Gisteren was de muurschildering nog niet klaar, maar vandaag zal hij te bewonderen zijn onder de overkapping van de ‘badkuip’ van het Stedelijk Museum.

Vandaag is daar ook een vrouwenmars. Ik loop niet mee, maar probeer met dit blog een steentje bij te dragen. Voor ons als Nederlandse vrouwen is gelijke behandeling wettelijk prima geregeld, maar internationaal kunnen er nog heel wat mensen een steuntje in de rug gebruiken!