De kolibrie

De Italiaanse bestsellerauteur Sandro Veronesi schreef dit boek met in de hoofdrol Marco Carrera. Hij was als kind heel klein en kreeg de bijnaam de kolibrie, naar een van de kleinste vogels ter wereld. Het bleek een groeistoornis te zijn, die verholpen werd, waarna Marco een groeispurt kreeg en de bijnaam niet meer van toepassing was. In het boek volgen we de levensloop van Marco. Hij lijdt een dramatisch bestaan, vol vreugdes, liefdes en de nodige pijn van verlies van dierbaren. Toch blijft hij in evenwicht. Zijn grote liefde, waar het ook niet mee gelukt is om samen te leven, concludeert op een gegeven moment, dat Marco toch nóg een eigenschap van de kolibrie heeft. Iedereen verandert in zijn/haar leven, maar Marco staat min of meer stil, wil niet veranderen, net als de Kolibrie, die schijnbaar bewegingloos in de lucht blijft hangen. Marco beweegt alleen maar mee met wat er om hem heen gebeurt, maar doet nooit iets nieuws( tot aan het einde van zijn leven).

Het boek zit niet chronologisch in elkaar. De verschillende tijdperken en gebeurtenissen spelen door elkaar. De schrijver koos voor deze vorm, omdat hij hoopte, dat de geschiedenis op deze manier minder heftig over zou komen. In de titels van de verschillende hoofdstukken zag je in welke tijd het speelde. Dat maakte het makkelijker om te weten met welk verhaal je nu weer van doen had. Dit was in het begin best verwarrend, maar later geen punt meer. Elk verhaal op zich was even boeiend en alles tezamen was het een prachtig boek. Niet voor niks werd het in Italië boek van het jaar.

5 gedachtes over “De kolibrie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s