Hortensia’s

We gingen in eerste instantie voor de hortensia’s. Broek in Waterland is sowieso een fotogeniek dorp, maar het toppunt van schoonheid ligt in de periode dat de hortensia’s bloeien. Dus spraken we af op de parkeerplaats, twee maatjes kwamen per auto, twee op de fiets. De fototoestellen bleven nog even ongebruikt, want we hadden elkaar weer zoveel te vertellen: dan maar eerst koffie. En daarna konden de camera’s snorren. Eerst een soft focus-opname uitgeprobeerd.

Helaas waren de hortensia’s over hun toppunt heen. De warmte en de harde regen van gisteren hadden er geen goed aangedaan, maar een leuke fotoserie is evengoed wel te maken.

Op de wat meer schaduwrijkere plekken hebben de hortensia’s nog wel wat meer kleur behouden.

En er zijn ook wel andere bloeiende bloemen te bewonderen.

Op de veengrond werden lange tijd alleen maar houten huizen gebouwd, vanwege het wegzakkings-gevaar. De historische panden hebben allerlei kleuren, hoewel het grijsblauw toch de typische Broek in Waterlandse kleur is.

We wandelden over het sfeervolle kerkhof .

In eerste instantie sloegen we geen acht op wat licht gerommel, maar opeens zagen we een donkere lucht onze kant opkomen. Dat werd een snelle wandeling naar de parkeerplaats, maar de twee fietsers zochten toch eerst maar een schuilplek in de kerk. En dat was maar goed ook. De bui die losbarstte zou geen draadje droog gehouden hebben van het tweetal.

Buienradar voorspelde dat het om 16.50 droog zou zijn en dat klopte inderdaad. In de zon fietsten we naar huis.

11 gedachtes over “Hortensia’s

  1. Mijn kleindochter en ik waren ook echt overvallen, met dien verstande dat we beide door en doornat waren. Als er geen hagel bij had gezeten waren we gewoon doorgelopen. Natter kon toch niet. Maar ook dat heeft zijn charme.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een prachtig dorp dat ik onlangs ook mocht bezoeken. Ik heb zo genoten van de bloemenweelde, ook al sloeg toen de hitte om ons heen. We hebben er ook een ijsje en koffie genoten op een leuk terras. Je foto’s zijn zo uitnodigend!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s