Prijs geschoten

Ongeveer een maand geleden maakte ik een vaartocht met het historische zeilschip Schuttevaer. De kapitein schreef een fotowedstrijd uit en laat ik die nou winnen, met deze foto.

De prijs hield in, dat ik mee mocht varen met hetzelfde schip, maar nu niet naar de Markerwadden maar op Vollemaanstocht. Dus reisde ik gisteravond af naar Enkhuizen om me in te schepen op de Schuttevaer.

We vertrokken nog met licht. Langs het Zuiderzeemuseum lieten we de stad achter ons.

Het ging al snel schemeren

De zeilen werden gehesen, ondanks dat er maar weinig wind was.

Een muzikant nam plaats op het dek en begon zijn repertoire te gehore te brengen.

Ondertussen was de zon zo goed als onder, maar nog geen spoor van de maan te bekennen.

Maar opeens was hij er toch in volle glorie. Indrukwekkend mooi, zo op het water. Jammer dat, door het bewegen van de boot het moeilijk was om scherpe foto’s te maken.

Met een hapje, een drankje en wat muziek vermaakten we ons de rest van de avond.

Enkhuizen kwam weer in zicht. We mochten nog even genieten van een feeëriek schouwspel voordat onze voeten weer op vaste wal zetten.

Het was een bijzondere belevenis.

17 gedachtes over “Prijs geschoten

 1. Dat was toch ook een supermooie avond Jeanne! Wat leuk zo’n kado! Ziet er heel mooi uit!

  Op do 3 sep. 2020 om 09:05 schreef Sjannesblog

  > > > > > > > Jeanne van Sjannesblog posted: ” > Ongeveer een maand geleden maakte ik een vaartocht met het historische > zeilschip Schuttevaer. De kapitein schreef een fotowedstrijd uit en laat ik > die nou winnen, met deze foto. > > > > > > > > De prijs hield in, dat ik mee mocht varen met hetzelfde schip, maar n” > > > >

  Like

 2. Eerst en vooral mijn felicitaties als winnaar van de wedstrijd ! Wat een buitenkans om dit als prijs te mogen winnen. Je foto’s van de boottocht spreken voor zich… ik ben er zeker van dat je er met volle teugen van genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is ook een superleuke foto! Gelukkig was het mooi weer. Ik heb een keer een feest meegemaakt op een boot op het IJsselmeer, de hele avond kokhalzend aan dek. Later werd ik nog eens uitgenodigd bij weer een feest. Dat heb ik toen maar afgeslagen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s