Friese stadjes

Ze kwamen uit Winschoten, Arnhem, Hoorn, Oosterzee, Velserbroek en Ilpendam. Uit alle winstreken verzameld in Friesland. En wat ze gemeenschappelijk hadden is de hobby fotograferen. Het is zo mooi om steeds te merken hoe snel het klikt tussen mensen met zo’n interessante en leuke hobby.

Het weer had beter gekund. Het was een overwegend grijze dag op een heel kort tijdje na, dat we de zon even zagen. Maar wij lieten ons niet demotiveren en bezochten een aantal stadjes langs het IJsselmeer. De eerste stop was in Makkum.

Workum kwam toen aan de beurt.

Hoofdzakelijk deden we daar een rondje om de kerk.

Hindeloopen was het hoogtepunt. De zon probeerde even om door het wolkendek heen te breken, tijdens onze wandeling daar.

Het Hindeloper schilderwerk en mondkapjes van Hindeloper stofjes mogen niet ontbreken.

Verder ook hier het rondje om de kerk.

Als laatste deden we Stavoren aan. Het vrouwtje moest natuurlijk op de foto,

maar het was verder erg tegenvallend daar.

Nadat we er gegeten hadden probeerden we op de dijk nog even iets met lange sluitertijden te doen. Voor mij was het de eerste keer dat ik een ND filter uit probeerde.

We hadden eerst nog hoop, dat het wolkendek ruimte zou maken, zodat wij de zon nog konden zien ondergaan. Helaas gingen dat vandaag niet door. Evengoed gingen we met een voldaan gevoel op huis aan.

15 gedachtes over “Friese stadjes

  1. Gelukkig was je in goed en gelijk gestemd gezelschap!

    Op wo 9 sep. 2020 om 07:41 schreef Sjannesblog

    > > > > > > > Jeanne van Sjannesblog posted: ” > Ze kwamen uit Winschoten, Arnhem, Hoorn, Sloten, Velserbroek en Ilpendam. > Uit alle winstreken verzameld in Friesland. En wat ze gemeenschappelijk > hadden is de hobby fotograferen. Het is zo mooi om steeds te merken hoe > snel het samenpakt tussen mensen met” > > > >

    Like

  2. Tja, die Friese stadjes zijn erg leuk. Wij plannen volgende week een dagje Gaasterland. Misschien is dat ook leuk voor een keertje fotograferen in jullie groepsverband. De kliffen zijn echt bijzonder en bijvoorbeeld het stadje Sloten is een plaatje. Ook IJlst is heel apart. Huizen – straat – overtuinen – water.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s