De meeste mensen deugen

Dit is de intrigerende titel van het boek van Rutger Bregman. Het leek me zware kost, maar door de toegankelijke schrijfstijl heb ik dit boek met plezier gelezen. Heel bijzonder hoe hij de totale geschiedenis van de mensheid beziet vanuit de inzichten die er zijn in de verschillende kennisgebieden. Met aansprekende voorbeelden , ook van wetenschappelijk onderzoek trekt de schrijver zijn conclusies. Interessant en leerzaam.

Op de achterflap staat:

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

14 gedachtes over “De meeste mensen deugen

  1. Hoop van harte dat dit boek de echte waarheid weergeeft. Misschien dat het dan ook een mentaliteitsverandering en een andere manier van denken teweeg kan brengen. Als ik het boek in handen krijg, ga ik het zeker lezen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s