NDSM terrein

Toevallig hadden we op deze stralende woensdag met wat fotomaatjes afgesproken in Amsterdam om naar de NDSM werf te gaan fotograferen. Om daar te komen moet je met de pont naar de overkant van ’t IJ. Dat is geen straf buiten op het dek met zo’n lekker weer.

In 1946 ontstond de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij: de NDSM. Ze waren gespecialiseerd in het bouwen van stalen schepen. In 1984 moesten ze door allerlei omstandigheden de poort sluiten. Sindsdien is het een soort vrijplaats geworden voor kunstenaars en handwerkslieden. In de grote loodsen, die er nog staan zijn allerlei bedrijfjes gevestigd. Normaal mag je daar binnen kijken, maar nu natuurlijk niet.

Maar buiten is genoeg te zien. Het is een terrein vol met oude industriële elementen

met als grootste blikvanger een hijskraan, die dienst doet als hotel.

Mij viel op hoe de mensen in die omgeving genoten van het buiten zijn, gezellig picknicken of gewoon de zon aanbidden. Lekker aan de waterkant.

Muziek maken in de buitenlucht, wat ziet dat er gezellig uit.

De industriële elementen nodigen uit om fotografisch wat mee te spelen. Een doorkijkje kun je scherp of onscherp neerzetten.

en opeens zijn de Fmaatjes in beeld!

De plek is ook bekend vanwege alle streetart. Daarover volgt later nog een blog.

12 gedachtes over “NDSM terrein

  1. Ik hou wel van dat soort terreinen ze hebben ze lang gesloopt en volgebouwd maar meer en meer steden besluiten er een culturele plek van te maken. Te ver voor mij dit maar ik heb er toch allang een notitie van mocht ik er in de buurt komen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s