Zondagsschilders 3

Voor de laatste workshop gingen we op zondagochtend weer naar de Amsterdamse vereniging van de Zondagsschilders. Op het programma stond, het vastleggen van de verkeersdrukte op enkele plekken in de stad. Een uitdagende opdracht! Er moest veel te zien zijn op de foto’s. Er moest veel scherpte-diepte in zitten en compressie. Dat laatste betekent, dat het lijkt of dingen, die je achter elkaar ziet, dichter op elkaar zitten dan in werkelijkheid.

Een hoger standpunt, zoals vanaf een brug, helpt om de compressie te laten zien. Het beste effect krijg je als je zichtlijn midden op de weg is. Een gevaarlijk standpunt dus in de grote stad.

Maar het was zondagochtend en een druilerige dag. Daardoor was het soms moeilijk om drukte te vinden. De stad was duidelijk nog in zondagsrust.

Een tweede deel van de opdracht was om de verkeersdrukte ook in spiegelingen te laten zien. Mijn mooiste spiegeling was deze.

De tram is een dankbaar onderwerp voor deze opdracht.

Het was weer een heerlijke ervaring om zo te zwerven door de stad met je blik heel anders gericht, dan normaal. Het levert dan ook weer apart-soortige foto’s op.

Met dank aan Björn Vijlbrief, van Vijlbrief Fotografie. Hij is Architectuurfotograaf en hij presenteert zichzelf met de slogan: “Inspirerende Architectuurfotografie”. Dat is zeker zo. Een aanrader om eens iets met hem te ondernemen. Kijk maar eens bij www.vijlbrief-fotografie.nl

15 gedachtes over “Zondagsschilders 3

  1. Wat weer een leerzame wandeling. Compressie lijkt me niet makkelijk. Vooral op het hoogtepunt van de coronacrisis kreeg je bij dergelijke foto’s soms het gevoel dat het ergens heel druk was, terwijl dat niet het geval was.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s