Nat Hoorn

Er was twijfel of de geplande workshop op zondagmiddag wel door kon gaan vanwege het slechte weer. Zoals altijd, weet je nooit zeker hoe betrouwbaar een weersvoorspelling is. We namen de gok en we gingen. Het weer viel tegen en toch hadden we een leuke middag. Normaliter zoek je de regen niet op om te gaan fotograferen. Vandaag liep het zo en gingen we op pad met 20 foto-opdrachten. Vanaf de Oostpoort in Hoorn maakten we een stadswandeling langs bekende en minder bekende plekken in de stad.

In regencape gehuld, met in de ene hand een paraplu en in de andere je camera voorzien van zijn eigen regenjas, had ik voortdurend het gevoel een hand te kort te komen.

foto: Jan Siebring

Dat was ook goed aan de foto’s te zien. Er belandden er heel wat in de prullenbak. Dan was het beeld weer scheef

Dan weer een paraplu onbedoeld in beeld. Kortom: gestuntel was het.

Van lieverlee dronken we even iets op een terras, want de buienradar voorspelde iets later een uurtje droog weer. Gelukkig kwam die voorspelling uit en dat vergemakkelijkte het fotograferen. Hier een paar foto’s waar ik redelijk tevreden over ben, gezien de omstandigheden.

een panoramafoto van het havengat

Fietsen staan in Hoorn ook overal en soms is dat decoratief.

Om alle opdrachten af te werken, ga ik een keertje terug naar Hoorn, met mooi weer, want ik heb nu wel genoeg uitgebleekte luchten op de foto staan.

14 gedachtes over “Nat Hoorn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s