Verwilderd

De Amerikaanse schrijver en Pulitzerwinnaar Richard Powers vertelt een aangrijpend vader-zoon verhaal tegen de achtergrond van klimaatverandering en de gevolgen hiervan voor het dierenrijk op aarde.

Toen de hoofdpersoon astrobioloog bleek te zijn en werkte aan een super vooruitstrevend project, waarbij hij een veelbelovende manier gevonden heeft om de hele kosmos af te speuren op zoek naar leven, was ik bang, dat het boek vaktechnische boven mijn pet zou gaan. Het heelal met zijn sterren en planeten is een totaal onbekende wereld voor mij. Gek genoeg bleef het verhaal mij boeien van het begin tot einde. De astrobioloog, Theo Byrne is namelijk ook vader van de hoogbegaafde Robin. Theo voedt hem alleen op, omdat zijn vrouw Ally is omgekomen bij een verkeersongeluk.

Robin is een innemende, zachtmoedige jongen die graag urenlang gedetailleerde tekeningen van bedreigde dieren maakt en die van slag raakt door het minste slechte nieuws over het klimaat. Hij wil de missie van zijn overleden moeder voltooien: de natuur van de ondergang redden. Robin staat ook op het punt van school te worden gestuurd, omdat hij een klasgenoot in het gezicht heeft geslagen. Theo zal zijn heil uiteindelijk zoeken in een experimentele neurofeedbacktherapie voor hem. Om Robin rustig te krijgen, als hij van slag is, vertelt Theo hem over leven op andere planeten. Ook ondersteunt hij tegen beter weten in Robins pogingen om de aarde te redden.

‘Verwilderd’ is het relaas van de compromisloze liefde van een vader voor zijn zoon. Een aanrader dit boek!

2 gedachtes over “Verwilderd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s