Straatfotografie 2

We begonnen de tweede les over straatfotografie in ’t Foam Fotomuseum met het bekijken van de tentoonstelling van Bill Brandts (1904-1983). Dat bekijken ging anders dan anders. We stonden op één punt in de zaal en onze juf stelde vragen over wat wij zagen vanuit een soort overall-blik. Niet foto voor foto maar een globale indruk. Zo kwamen we met elkaar tot verrassend veel dingen, die we zagen. Een andere keer zullen we met deze kennis alles dichterbij gaan bekijken. Ik ben nu al enthousiast over deze fotograaf. Hij zette een mooi tijdsbeeld neer met zijn foto’s.

Bron Foam

Hier op voortbordurend ging de les verder over licht. Het weer was heel afwisselend, het ene moment scheen de zon, even later klonterde donkere luchten samen en viel er regen en hagel. Wij werden daarin de stad ingestuurd op zoek naar licht en kleur.

Ik maakte de volgende selectie.

Bij licht hoort ook schaduw.

11 gedachtes over “Straatfotografie 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s