Straatfotografie 3

In les 3 van onze straatfotografiecursus moesten we proberen ‘het moment‘ te vangen. Wat een moeilijke opdracht was dat. Het was paaszaterdag en de drukte in de stad was ongekend, althans gelijk aan het voor-corona-tijdperk. Je zult dus denken, mensen genoeg, dat kan niet zo moeilijk zijn. Maar wat viel dat tegen. Die mensen doen namelijk niks, wat pakkend genoeg is voor een foto. Ja, ze lopen,

ze zitten,

ze liggen,

maar daarmee heb je nog geen echt moment getroffen. De juf probeerde mij breder te laten kijken door mij mee te geven, dat zo’n moment niks groots hoeft te zijn. Je kunt ook kijken naar kleine momenten, zoals wapperend haar of zo. Gelukkig was het stralend mooi weer en geen straf om op straat rond te hangen. Uiteindelijk is er toch een selectie uit mijn fototoestel gerold:

17 gedachtes over “Straatfotografie 3

 1. Fantastisch beschreven hoe frustrerend deze opdracht was en we in 1ste instantie hebben onderschat. Uiteindelijk kwam het toch weer goed.

  Like

 2. ik vind je uitvoering toch super gelukt. Ik ben dit Paasweekend ook twee keer op uitstap geweest (Averbode en Scherpenheuvel) met mijn camera en merk dat ik het toch erg moeilijk vind willekeurige mensen te fotograferen. Ik heb dan ook maar erg weinig geslaagde kiekjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt de klus prima geklaard…dat is jou ook wel toevertrouwd vind ik …

  maar het thema an sich… ik weet het niet, ik heb daar zelf mijn twijfels over, foto’s reizen ‘raar’ via internet en met het gedoe rondom ‘deep fake’ enzo tegenwoordig … ik weet wel, als je je op straat begeeft heb je er geen controle over maar toch…

  Geliked door 1 persoon

 4. Knap lastige opdracht, maar je hebt mooie momenten weten te vangen. En als je ze allemaal aandachtig na elkaar bestudeerd zijn de laatste twee heel geslaagd. Waarom? Kleur, actie, een kenner weet het vast te benoemen. Ik heb nog een keer gekeken en kom toch op actie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s