Echo

Onlangs zagen we in Den Haag een soort wereldbol hoog in een gebouw hangen. We konden er niet achter komen wat het was, maar opeens is de informatie wel voorhanden, dus besteed ik nog eens een blog aan dit fascinerende ding.

Het kunstwerk heeft een naam, echo. Het is een installatie van Zoro Feigl. Zijn werk lijkt wel te leven. Het is een constellatie bestaande uit 4 ringen, die ieder 360 graden kunnen bewegen. Doordat één ring motorisch wordt aangedreven, reageren de andere ringen daarop, omdat ze in disbalans raken, met als resultaat, dat er een complex geheel aan bewegingen ontstaat.

Echo is gemaakt voor het gebouw van het ministeries van Buitenlandse zaken, Infrastructuur en Omgeving en de IND en COA. Vanaf de Turfmarkt, direct achter het Centraal Station van Den Haag kun je het kunstwerk de hele dag door zien, maar ik begrijp, dat de namiddagzon een extra prachtig effect op de ringen heeft.

En soms lijken er wel twee echo’s te hangen.

9 gedachtes over “Echo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s