Good luck to you, Leo Grande

Emma Thompson die ik ken uit Engelse klassiekers zoals Sense and sensibility en Howards End, had in deze film een heel andere rol. Maar haar droge acteerwerk, zo noem ik het maar, wat ik altijd zo leuk vind aan haar, kwam in deze film ook geweldig tot zijn recht. Eerlijk gezegd zou ik niet zo snel naar een film gaan over sekswerkers, maar doordat Emma meedeed, werd ik nieuwsgierig. Bovendien waren de recenties lovend. En terecht.

Ik heb genoten van de prachtig uitgewerkte innerlijke strijd van de gepensioneerde godsdienstlerares Nancy Stokes. Hoe zij van een onzekere vrouw zonder eigenwaarde uitgroeit tot iemand vol zelfvertrouwen, die weer zin in het leven heeft. Met dank aan Leo Grande de jonge sekswerker, die dat met zijn mooie gesprekken, mensenkennis en een beetje sex bereikt. Trouwens de acteerprestaties van Daryl McCormack, alias Leo Grande, doen niet onder voor die van Emma Thompson.

4 gedachtes over “Good luck to you, Leo Grande

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s