A Man called Otto

Ik had zin in een luchtige film. Ik bekeek de trailer en het leek me een grappige uitwerking van het verhaal van een weduwnaar. Inderdaad was het een humoristisch, maar ook een ontroerende film, onder regie van Marc Foster. De rouwende Otto, gespeeld door een fantastische Tom Hanks, krijgt weer zin in het leven als er nieuwe buren komen wonen. Het Mexicaanse gezin, met name de hoogzwangere buurvrouw hebben daar een groot aandeel in. Met Mariana Trevino in een glansrol!

Omdat ik eigenlijk minimaal recensies lees van te voren werd ik verrast door de strekking van het verhaal.  Zodanig, dat ik mezelf na afloop terugvond in tranen.

Er was blijkbaar een snaar geraakt. Opeens hoorde ik iemand zeggen: “jij ook al?” En ik keek in de betraande ogen van mijn buurvrouw. Zo raakten we aan de praat. Twee weduwes, totale vreemden van elkaar, maar met zoveel raakvlakken. Met een lach en een traan praatten we, totdat men het zaallicht uitdeed.

In de trailer vond ik alles wat dik aangezet, maar die beelden vallen weg in het geheel. Een prachtige film, vond ik.

9 gedachtes over “A Man called Otto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s