Koffieconcert

Voor de verandering fietste ik met vriendin M op zondagochtend naar de Middenbeemster. Daar in cultureel centrum ‘Onder de Linden’ gingen we luisteren naar een koffieconcert, verzorgd door Jan en Kris van der Plas.

Deze oerhollandse namen zetten je op het verkeerde been. De artiestennaam van dit tweetal is Duo Saraswati, een cello-piano- duo. Die naam past beter bij hun optreden. De broers hebben namelijk een Balinese achtergrond. Ze zijn opgeleid en klassiek geschoold in Nederland, maar ze willen met dit optreden de connectie maken tussen traditionele Indonesische muziek en de klassieke muziek uit Europa.

Fotobron: onder de Linden

Hun repertoire is divers, maar zij zoeken dus altijd de verbinding tussen Europees en Indonesisch repertoire. Ze speelden liederen van Mochtar Embut, maar ook muziek van Francis Paulenc, Debussy en Ravel. Het was een mooi concert, waarin ik vooral onder de indruk was van de mooie celloklanken. Het leuke is, dat we dit duo in de avond nogmaals konden beluisteren. Wij hadden de primeur en in Podium Klassiek deden ze het nog eens over.

Om even een indruk te krijgen:

10 gedachtes over “Koffieconcert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s