Straatfotografie

In het centrum van Amsterdam is mensen fotograferen een gangbare bezigheid. Ik vind het best wel spannend om te doen, maar ook een fotografiegenre, dat ik leuk vind. Als je met zijn tweeën bent, voel ik me wat vrijer om mensen op de foto te zetten. Dus kon een sessie straatfotografie niet ontbreken bij het bezoek van fotomaatje M en ik aan Amsterdam. Hier een serie in zwart-wit.

17 gedachtes over “Straatfotografie

  1. Altijd leuk, in Amsterdam zie je heel veel verschillende types mensen, vroeger zat ik graag op een terras om ze allemaal te zien passeren. Ik wens je een fijne dinsdag toe.

    Like

  2. Neem aan dat je ook bekend bent met het blog van René, die het vaak vanuit zijn raam bekijkt. https://www.dagboekvaneenfotogek.nl/page/2/ Op dit moment draait er een tentoonstelling met 1000 gezichten uit Alkmaar in de Grote Kerk. Die mensen hebben echt geposeerd. Zelf kan ik het niet. Bij iedereen zou ik eerst willen vragen of ze het niet erg vinden. Dan gaat de spontaniteit er wel van af. Na 6 maanden Taiwan had ik niet een Taiwanees herkenbaar op de foto gezet, een collega had er honderden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s